Foråret er kommet til VejleMuseerne

Story Group

Det er ikke bare blomster og blade der begynder at åbne sig når foråret indtræder. Også VejleMuseernes små besøgssteder rundt om i Ådalen slår dørene op til en ny sæson.

Randbøldalmuseet åbnede 17. matrts, og kan besøges hver lørdag og søndag kl. 10-16. Renoveringen af de populære udendørs vandeksperimenter er i fuld gang og bliver inden Påske klar til brug for de mange tusinde mennesker, der besøger museet hvert år. På museets første sal kan du i 2018 opleve nærværende videofortællinger fra nogle af de mennesker, der har været børn i Randbøldal i 40'erne, 50'erne og 60'erne, hvor fabrikken havde en central rolle i byen.

Palmesøndag, d. 25. marts, er turen kommet til den lille udstilling ved Egtvedpigens Grav. Gå en tur i det smukke område, bliv draget af historien om bronzealderpigen og udgravningerne af hendes egetræskiste for snart 100 år siden.

Byens vartegn, den gamle vindmølle, åbner Påskedag d. 1. april, og publikum kan igen nyde den smukke udsigt over Vejle by, Grejsdalen, fjorden og ådalen, og møllens imponerende indvendige maskineri.

Jernaldermiljøet har været åbent for besøgende hele vinteren, men i weekenden 7-8. april slipper vinteren for alvor sit tag, når der er åbent hus i værkstederne på Vingsted Mølle om lørdagen og Morgenfodring om søndagen.

I det bakkede landskab ved Fandens Dal i Ravning ligger de to berømte, fredede fortidsminder Troldborg Ring og Ravningbroen. På den nationale Fortidsmindedag 22. april kan man høre historien om de trusler, der har luret i denne smukke del af Vejle Ådal i jernalder og vikingetid.

Fra 1. maj bliver det igen mulig at kigge ind til Munkenes Teglovn på Jagtvej, der blev fundet og udgravet i 1923. Borgere i Vejle, med den verdensberømte folkemindesamler Evald Tang Kristensen i spidsen, samlede penge ind, så der kunne opføres en beskyttende bygning over ruinen. Den historie, og Evald Tang Kristensens arbejde, kan man bl.a. høre mere om i særudstillingen Vilde Samlinger på Kulturmuseet Spinderihallerne.

Spinderigade 11E
7100 Vejle