Efterårsferie på VejleMuseerne

Efterårsferie på VejleMuseerne

Story Group

Efterårsarbejde i jernalderen, 16.-17. oktober 2017, efterårsferie, Jernaldermiljøet i Vingsted, Vejlemuseerne
Der er hekseaktiviteter på både Vejle Kunstmuseum og Kulturmuseet Spinderihallerne, og efterårsarbejde i Jernaldermiljøet, når skolerne holder efterårsferie i uge 42.

Efterårsferien starter fredag d. 13. En dag der emmer af mystik, mørke og uhygge, og derfor også en helt perfekt dag at åbne den nye særudstilling om hekse på Vejle Kunstmuseum. Til åbningen optræder børn fra musikskolerne i Vejle og Vejen med musik fra 1500- og 1600-tallet, museumsinspektør Trine Grøne fortæller om udstillingen og der bydes på Bloody Mary og andet godt fra heksekedlen. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Mandag og tirsdag, d. 16. og 17. oktober, kan du møde jernalderfolket i Vingsted og sammen med dem deltage i efterårets mange gøremål. Efteråret er slagtetid, og det er på denne årstid, at landsbyen for alvor skal have skaffet forråd til vintermånederne. Tag på jernalderarbejde med landmanden og håndværkeren og vær med til at lave jernaldermad, som vi slutter dagen af med at spise. Programmet er det samme begge dage, og foregår i tidsrummet kl 10-15.

Tirsdag d. 16.oktober kan du lære at tegne alfer og få magiske tegnetricks, når Margrethe Kruse Ellegaard, illustrator til Heksens Håndbog, kommer forbi Kulturmuseet Spinderihallerne. Arrangementet er for børn i alderen 8-13 år og varer ca. 2 timer.

Onsdag d 18. oktober kan du høre feriens bedste heksehistorier på Vejle Kunstmuseum. En heks læser op for de mindste mellem de nye og gamle heksebilleder, og efter en god historie er der kreativ workshop, hvor man kan male sin egen heksenæse eller fremstille en ægte heksehat.

Det kreative hekseværksted i hekseudstillingen på kunstmuseet er åbent hele ferien. Her kan du være med til at gøre heksens væg til en myriade af ord og billeder, der får os til at reflektere over, hvordan vi fremstiller andre mennesker.

Hele ferien, bortset fra mandag, er der åbent på Kulturmuseet Spinderihallerne og Vejle Kunstmuseum, hvor du kan besøge både de nye særudstillinger om hekse, og museernes faste udstillinger. Husk der er gratis adgang.

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Adresse:
Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Åbningstider:
Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.

 

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 11-17
Enkelte lukkedage omkring jul og nytår.