Besøg Fjordenhus

Besøg Fjordenhus

Story Group

Den verdenskendte kunster, dansk-islandske Olafur Eliasson står bag og præsenterer her nye byggeteknikker og kunstværker forenet i en bygning.

Alle guidede ture er udsolgt.

Husk stueetagen er åbent for offentligheden alle ugens dage fra kl 07.00 til midnat. Det er gratis at besøge Fjordenhus.

Der er enkelte muligheder for at booke en gruppeomvisning (der dog ikke omfatter 1. sal) sidst på året. Se mere nedenfor.

Fjordenhus består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter. Den markante bygning rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og byens centrum. Turen går over broen - ind i en bygning, hvor kunst og byggeri er smeltet sammen i et hus, der er fyldt med forskellige vinkler og udsyn afhængigt af hvor du er. Buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til fjordens bredder og havnen, mens to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand. Arkitekturen og kunsten i disse rum indgår på den måde i en konstant dialog med det omsluttende hav.

På de guidede ture kan du høre om kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind. Alle guidede ture frem til 30. september omfatter også 1. sal. hvortil der normalt ikke er offentlig adgang.

Koblingen mellem kunst, arkitektur og kulturhistorie gør det naturligt, at VejleMuseerne, der Vejle Kommunes store hybride museumsorganisation, er med til at formidle dette internationale værk på havnen.

Glæd dig til at møde en bygning, som ikke ligner noget andet du har set før.

Guidede ture

Alle guidede ture er udsolgt.

På udvalgte dage i perioden efter 30/9 kan der bookes gruppeomvisninger for op til 25 personer. Disse omvisninger bookes og betales samlet, og der sælges ikke enkeltbilleter. Se datoer og book din tur HER

Praktisk information vedr. gruppeomvisninger: 
  • Der er plads til op til 25 personer pr. omvisning - større grupper skal have flere guider/tidspunkter.
  • Bookinger skal foretages og betales via nettet (place2book)
  • Bemærk at gruppeomvisninger efter 30. september omfatter ikke 1. sal.
  • Omvisninger varer ca. 50 minutter og starter ved broen, inden overgangen til Fjordenhus.

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Floating Art 2018

23.06.18 - 02.09.18

Mellem Vejle Lystbådehavn og Skyttehushaven

I sommeren 2018 udstiller Vejle Kunstmuseum ung kunst og arkitektur på Vejle Fjord. Med Floating Art 2018 ønsker vi at gøre fjorden til platform for nye tendenser i samtidskunsten, hvor både kunstens og arkitekturens egenskaber kommer i spil. 

Traditionen tro åbner Floating Art lørdag d. 23. juni med sankthansbål og fælles grill på Vejle Lystbådehavn. Udstillingen kan opleves ganske gratis, hele døgnet i udstillingsperioden.

Den flydende kunstudstilling på Vejle Fjord kommer til at omfatte 11 spændende og underfundige værker, der er skabt specielt til Floating Art 2018 og kommenterer på både lokale og globale temaer.

Læs mere om Floating Art 2018 HER

I hele udstilingsperioden er der guidede ture til søs og til fods, og i Trekantområdets Festuge er der Artzone med spændende performancekunst i Skyttehushaven.

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1