Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum

Museum Fisrt Column

Vejle Kunstmuseum
Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!

Vejle Kunstmuseum inviterer jer alle sammen indenfor til kunstoplevelser, der tager udgangspunkt i livet og hverdagen. Fortællingerne på Vejle Kunstmuseum er både genkendelige og et overraskende eller anderledes blik på verden. Vores udstillinger giver dig altid noget med hjem... nogle gange er det stort, nogle gange er det småt, men der er altid noget der sætter sig. Og næste gang du kigger forbi, er det helt sikkert noget helt andet! 

Hiv familien ud af filterboblen eller tag en god veninde under armen, og brug et par inspirerende timer på Vejle Kunstmuseum.

Vi er førende inden for grafik og værker på papir med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Vejle Kunstmuseum har tre nye særudstillinger om året, og vores nyindrettede permanente udstillinger tager emner som selfie-kultur, krig og konstrueret virkelighed under kunstnerisk behandling.

Hvert år udstiller vi ung kunst og arkitektur i vejle Fjord med Floating Art. Indtil 15. september 2019 prydes vores store særudstilingslokale af særudstillingen Partners. Herefter tager 'Alkymistens Laboratorium' over.

Samlingerne
Vejle Kunstmuseum rummer primært samlinger af dansk kunst fra starten af 1900-tallet og frem; især dansk kunst med vægt på klassisk modernisme, præ-Cobra og samtidskunst præget af nysurrealisme og ekspressive tendenser. Samlingen blev grundlagt i 1899, da etatsråd Christian Eckardt testamenterede sin samling af danske guldaldertegninger og ældre europæisk grafik fra perioden ca. 1470 til ca. 1850. Blandt de ca. 2.000 værker er 51 raderinger af Rembrandt og grafik af bl.a. Adrian van Ostade, Jacob van Ruisdal, Martin Schongauer, Albrecht Dürer og Andrea Mantegna.

Blandt de omkring 20.000 tegninger og grafiske blade, museet har, er der værker af bl.a. Søren Hjort Nielsen, Jane Muus, Palle Nielsen, Jes Fomsgaard, Ole Sporring og Lars Ravn. 

Maleri- og skulptursamlingen omfatter ca. 1.500 værker og er især centreret om eksistentielle temaer og skildringer af landskaber og byer, der fokuserer på civilisation, natur og kultur.

Vægtige nedslag i samlingen udgøres af P. C. Skovgaards landskabsskildringer fra Vejle i 1850’erne og værker fra den klassiske modernisme fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor især William Scharff, Carl Jensen og Vilhelm Lundstrøm er fint repræsenteret.

I 1995 erhvervede Vejle Kunstmuseum den store Wörzner-samling af kunst udført af unge, eksperimenterende kunstnere fra slutningen af 1930’erne til 1945. I denne samling indgår bl.a. værker af Ejler Bille, Richard Mortensen, Carl-Henning Pedersen, Else Alfelt, Svavar Gudnason og Asger Jorn, der i 1948 tog initiativ til Cobra-samarbejdet med andre abstrakt-spontant eksperimenterende europæiske kunstnere. I Wörzners samling indgik endvidere en række værker af Erik Raadal.

En særlig afdeling udgøres af kunst af færøske kunstnere som Samal Joensen-Mikines, Ingalvur av Reyní og Trondur Patursson.

Der er ligeledes omfattende samlinger af lokalt baserede kunstnere som naivisten Marinus Rasmussen og figur- og landskabsmaleren Albert Bertelsen samt Nis Schmidt.

Samtidskunsten er især repræsenteret af nysurrealistiske strømninger og fabulerende, figurativ kunst af bl.a. Anders Kirkegaard, H. C. Rylander, Arne Haugen Sørensen, Ole Sporring, Lars Ravn, Ursula Reuter, Merete Barker og Preben Fjederholt.

Vejle Kunstmuseum forpligter sig til gennem nyerhvervelser at præsentere de nyeste banebrydende kunststrømninger.

VejleMuseerne er medlem af Kunstkonserveringen, som er stiftet af danske kunstmuseer med det formål at styrke opsynet med og bevaringen af kunst. Kunstkonserveringen konserverer og restaurerer kunstværker og rådgiver omkring lys- og klimaforhold m.m. Læs mere her.

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

PARTNERS - 7 kunstnere + 7 foreninger

Særudstilling på Vejle Kunstmuseum
14.04.19 - 15.09.19

Hvad sker der, når en kunstner og en forening arbejder sammen og skaber et partnerskab på et kunstmuseum?

Syv lokale foreninger har åbnet deres døre for syv af landets kunstnere, der hver især har skabt et værk til udstillingen med udgangspunkt i det interessefællesskab, de har mødt ude foreningerne. Udstillingen undersøger, hvad der sker i mødet mellem to verdener, som ved første øjekast virker forskellige.

Læs mere om udstillingen HER

Vejle Kunstmuseum er åbent tirs - søn kl 11-17.
Der er gratis adgang til museets udstilinger.

PARTNERS er støttet af Edith og Godtfred Kirk Christiansens FondStatens Kunstfond og Spar Nord Fonden. Tak!

Åbningstider Vejle Kunstmuseum

Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket
dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket:
24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1

Parkering

Parkering ved Vejle Kunstmuseum

Museet ligger midt i Vejle ved Mariaparken.
De nærmeste parkeringsmuligheder er:

P-hus Albert, Ved Anlæget 24: 2 timers gratis parkering

Føtex, Ved Anlæget: 2 timers gratis parkering mandag – lørdag , gratis parkering hele dagen om søndagen.

Skolegade 1 (Vejle Kommune) Max. 3 timer mandag – fredag fra kl. 5-17, fri parkering på øvrige tidspunkter.

P-hus Bryggen, Søndertorv: 2 timers gratis parkering

P-hus Trondur, Volmers Plads: 2 timers gratis parkering

Skoletilbud på Vejle Kunstmuseum

Priser for omvisninger på VejleMuseerne

I åbningstiden
På hverdage: 600 kr. pr. time
I weekender: 900 kr. pr. time

Maks. 35 deltagere

Uden for åbningstiden
På hverdage: 1300 kr. pr. time
I weekender: 1600 kr. pr. time

Maks. 35 deltagere

Specialarrangementer efter aftale

Godt at vide om Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum råder over en handicapplads med indkørsel fra Flegborg. Museets øvrige gæster skal bruge de offentligt tilgængelige parkeringsarelaer i området.

Vejle Kunstmuseum er et museum i fire plan (kælder, grundplan, 1. og 2. sal). I kælderplan finder du museets mulitrum / foredragssal. I grundplan finder du hovedindgang, foyer, cafe, muesumsbutik, toiletfaciliteter og en del af kunstudstillingen. På 1. og 2. sal (Utzon-salen og balkon) finder du den resterende del af kunstudstillingen.  

Der er via elevator etableret niveaufri adgang til alle fire plan, dog skal man i grundplan og på 1. sal kunne overkomme en 4 m lange ramper med en hældning på hhv. 6,8 procent og 7,8 procent for at få adgang til kunstudstillingen. Det er muligt at låne en kørestol på stedet. 

Vejle Kunstmuseums cafe er placeret i foyeren ved museumsbutikken. Det er her muligt at købe te og kaffe, som betales i museumsbutikken.

Kontakt

Museerne

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle
Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene....
Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100 Vejle
Kunst er inspiration! Det er vitaminer og krydderi til livet. Det er smukt. Sjovt. Spændende. Og ikke mindst udfordrende!
Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
7182 Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)
Vingsted Historiske Værksted består af Jernaldermiljøet mellem Bindeballestien og Vingsted Sø og af Vingsted Mølle, der ligger ved landevejen gennem...
Randbøldalmuseet
Dalekildevej 1
7183 Randbøl
Randbøldalmuseet er et rigtigt familiemuseum, hvor børn og voksne kan lære om gamle dages produktion af papir og klæde. Og i de udendørs...
Egtvedpigens Grav
Egtved Holt 12
6040 Egtved
Et af Europas fineste bronzealderfund blev gjort i Egtved uden for Vejle, hvor man fandt en ung bronzealderpige stedt til hvile i en gravhøj....
Robert Jacobsen-Jean Clareboudt Landskabsskulptur
Tørskindvej 98A
6040 Egtved
I en tidligere grusgrav i Tørskind ved Egtved befinder sig én af Danmarks få landskabsskulpturer.
Vejle Vindmølle
Søndermarksvej 1
7100 Vejle
Vindmøllen er Vejles vartegn nummer 1, og beliggende på bakkedraget i Vejles sydlige del kan den smukke gamle mølle ses fra store dele af byen. Fra...
Ravningbroen
Ravningvej 25
7182 Bredsten
Ravningbroen blev bygget af vikingerne under Kong Harald Blåtand i året 980, og den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted.
Bindeballe Station
Bindeballevej 101, Bindeballe
7183 Randbøl
Bindeballe var en af stationerne på den gamle Vandel-bane, som i dag fungerer som vandre- og cykelsti.
Munkenes Teglovn
Jagtvej 1
7100 Vejle
Sortebrødremunkene i Vejle byggede kloster i middelalderen, og til det skulle de bruge tegl.

Corita Kent: Rules of Engagement