Markedsdagen (3.-6. kl. - rollespil)

Section group

Gennem dette forløb får eleverne et indblik i jernalderens ressourcer, håndværk og handel. De får indsigt i, hvilke varer der kunne fremstilles i landsbyen og sælges. Og de bliver konfronteret med nye og spændende varer fra fremmede kulturer.

STED
Jernaldermiljøet Vingsted

KLASSETRIN
3.-6. klasse

VARIGHED
2 eller 3 dage med overnatning

PRIS
65 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage UDEN overnatning.
75 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage MED overnatning.
Prisen inkluderer instruktion, men der må påregnes udgifter til mad.

INDHOLD OG FORLØB
Mangfoldige fund fra hele Danmark vidner om flittig kontakt og måske endda samhandel mellem Danmark og det fjerne og fremmdartede Rom. Handelsmanden kommer på sit årlige besøg til landsbyen, hvor han fortæller om nyt fra det store udland og fremviser sine nye og spændende varer sammen med de mere traditionelle handelsvarer som f.eks. salt. Fokus for elevernes arbejde bliver foruden husholdningsarbejdet forskellige håndværksarbejder, hvor de skal fremstille genstande/varer, så de bliver i stand til – i fællesskab – at slå en handel af med handelsmanden.

Læs en detaljeret beskrivelse af forløbet her.

Tilmeld din gruppe ved at benytte tilmeldingsblanketten her.

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)