Folkeforsamlingen (6.-9. kl. - rollespil)

Section group

Gennem dette forløb får eleverne indsigt i, hvordan man levede i Jernalderen, og hvorledes man på denne tid kan have håndteret konflikter.

STED
Jernaldermiljøet Vingsted

KLASSETRIN
6.-9. klasse

VARIGHED
2 eller 3 dge med overnatning

PRIS
65 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage UDEN overnatning.
75 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage MED overnatning.
Prisen inkluderer instruktion, men der må påregnes udgifter til mad.

INDHOLD OG FORLØB
Den romerske forfatter Tacitus’ beskriver i sit værk ”Germania”, hvorledes skandinaverne i jernalderen har håndteret konflikter. Eleverne væves ind i et handlingsforløb, hvor der opstår en konflikt i landsbyen eller stammen. På folkeforsamlingerne – demokratiets spæde begyndelse på landsbyniveau – drøftes forskellige løsningsmuligheder, som de forskellige familier i landsbyen kommer med forslag til. Undervejs arbejder eleverne med husholdning og landbrug og – afhængigt af gruppens størrelse – med forskellige håndværk, krigskunst og kamptræning samt ceremonier. Når høvdingen og vølven på baggrund af disse løsningsmuligheder har truffet en beslutning, sluttes opholdet af med en forsoningsfest i landsbyen.

Forhåndstilmelding kan ske via denne tilmeldingsblanket

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)