Festen for det store slag (3.-6. kl. - rollespil)

Section group

Gennem dette forløb får eleverne et indblik i dagliglivet i Jernalderen og i, hvorledes store begivenheder kan have haft afgørende betydning for mennesket og samfundet i Jernalderen.

STED
Jernaldermiljøet Vingsted

KLASSETRIN
3.-6. klasse

VARIGHED
2 eller 3 dage med  overnatning

PRIS
65 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage UDEN overnatning.
75 kr. pr. elev pr. dag for undervisningsdage MED overnatning.
Prisen inkluderer instruktion, men der må påregnes udgifter til mad.

INDHOLD OG FORLØB
I Vingsted sø ligger et våbenoffer fra Jernalderen. Hvorfor ligger alt dette krigsudstyr der? – og hvilken historie gik forud?

Eleverne væves ind i et handlingsforløb på baggrund af disse spørgsmål, hvor de er med til at forberede den årlige fejring af sejren i det store slag mod den fremmede, indtrængende hær og den efterfølgende krigsbytteofring i Vingsted sø. Træning i bueskydning og anden kampteknik samt arbejde med dramatisering af slaget og offerceremonier til festen, er, sammen med husholdningsarbejdet, en vigtig del af arbejdet.

Tilmeld din gruppe ved at benytte tilmeldingsblanketten

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)