Kunst i forening – en strikket udstilling fra GEM’erne

09. apr - 28. maj

Kunst i forening – en strikket udstilling fra GEM’erne

Exhibition Group

Kan man strikke et maleri? Hvad sker der, når en gruppe kvinder med deres strikkepinde og garn bliver lukket ind på et kunstmuseum?

Udstillingsåbning 9. april kl. 13-15

Det kan man se i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum fra den 9. april (palmesøndag) , hvor foreningen GEM’erne udstiller deres egne fortolkninger af kendte kunstværker fra samlingen på Kunstmuseet – nu i strikkede udgaver.

Garn-kunstnerne er GEM’erne (Garnelskende Mesdames), som er en lille forening af strikkere, der ”går i gemmerne” på danske kulturinstitutioner og i samarbejde med dem søger at skabe udstillinger, der sætter fokus på museets samlinger og den danske kunst- og kulturhistorie, fortolket gennem strikkepinde. GEM’erne har nu kastet sig over Vejle Kunstmuseums værker, så samlingerne ses gennem nye ”briller”, og kl. 13 er der fernisering på deres udstilling af 12 strikkede værker i Maskinrummet.

I april og maj måned kan du desuden selv strikke med på en kæmpe installation til Vejle Kunstmuseums foyer, en installation som skal hænge fra 10 meters højde og ned i foyeren. Installationen vil blive afsløret under Trekantområdets Festuge i august.

GEM'erne inviterer til fællesstrik:
20. og 27 april samt 4. 11. og 18. Maj kl. 13-15

Vejle Kunstmuseum