Vintersolhvervsfest i jernalderen

Vintersolhvervsfest i jernalderen

Event Group

Vintersolhverv i jernalderen
Solhverv stammer fra oldnordisk og betyder ”solvending”. Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest og nætterne er længst.

Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det tiltagende mørke begynder vi at vende tilbage til længere og lysere dage. Mørkets magt over lyset synes altid, at have haft en særlig betydning for alle mennesker og samfund rundt omkring på jorden

Med udgangspunkt i oldtidens tro, kult og ritualer vil jernalderlandsbyen i Vingsted danne ramme om en stemningsfuld og højtidelig vintersolhvervsfest.

Jernalderfolket byder ind til fortællinger omkring ildstedet i Stormandsgården, en stemningsfuld ceremoni ved søen og lidt god mad.

Arrangementet varer fra kl. 15.00 til kl. 18.00.  Vi anbefaler at man deltager fra start til slut, og får hele forløbet med.

Event Hours

Dato 

22.12.2018
Fra 15:00

Pris 

Voksne 80 kr / Børn 40 kr

Museum second column

Museum second column information

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
7182
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Adresse:
Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Åbningstider:
Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.