Vintersolhvervsfest

Tag med til vintersolhvervsfest i jernalderlandsbyen.

Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest og nætterne er længst. Det er tiden, hvor mørket synes at have magten over lyset, der til alle tider haft en særlig betydning for alle mennesker og samfund rundt omkring på jorden.

Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det tiltagende mørke kan vi begynde at vende tilbage til længere og lysere dage.

Med udgangspunkt i oldtidens tro, kult og ritualer danner Jernaldermiljøet i Vingsted ramme om en stemningsfuld og højtidelig vintersolhvervsfest, hvor jernalderfolket sammen med Vejle Musikskole samler folk fra nær og fjern til fest med fortællinger, sang og musik, lidt god mad i stormandsgården og en stemningsfuld ceremoni ved søen.

BEMÆRK: Tilmeldingsfrist 14/12

Køb billet i god tid, hvis du vil sikre dig en plads. Køb via linket herunder, eller i museumsbutikkerne.

16.12.2017 - 16.12.2017

80 kr. for voksne, 40 kr. for børn.

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.