Vikingemyter i tusmørke

Gik de mandlige guder tit i kvindetøj? Hvem stjal Thors hammer? Døde Harald Blåtand virkelig af et pileskud i rumpen, og hvad var hans forbindelse til Polen?

Fakta og fiktion går hånd i hånd til dette hyggelige arrangement for hele familien med en historisk dimension.

Vær med omkring det knitrende bål på en sommeraften i den smukke Vejle Ådal, når arkæologerne fortæller spændende vikingemyter i skumringen. Sammen hygger vi os med snobrød og pølser, mens mørket falder på omkring os.
Arrangementet begynder med en rundvisning ved Ravningbroen. Aftenen slutter af med at sidde omkring det lune bål og høre nogle af de sjoveste myter fra vikingetiden.

BEMÆRK: Tilmeldingsfrist 15/8

17.08.2018 - 17.08.2018

80 kroner for voksne, 40 kroner for børn

Ravningbroen
Ravningvej 25
Bredsten

Ravningbroen

Ravningbroen blev bygget af vikingerne under Kong Harald Blåtand i året 980, og den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted.

Klos op ad det sted hvor Ravningbroen stod, kan man nu se en rekonstruktion af broen, der giver en god ide om dimensionerne i det imponerende bygningsværk. Snyd ikke jer selv for en smuk gårtur over til rekonstruktionen af det sydlige brofæste, men husk fornuftigt fodtøj.

I udstillingen, der findes i den gamle stationsbygning på stedet, kan man blandt andet se nogle af broens oprindelige egetræsstolper, der blev trukket op og konserveret, da man udgravede broen i 1970'erne.

Læs mere om Ravningbroen her.

Ravningvej 25
7182 Bredsten

Rekonstruktionerne befinder sig under åben himmel og er åben hele døgnet, hele året.
Udstillingen i den gamle stationsbygning er åben alle dage kl. 8-20.

VejleMuseernes Arkæologer

VejleMuseerne er ansvarlig for arkæologien i Vejle, Hedensted og Fredericia kommuner.

Hver uge fortæller en eller flere af arkæologerne om deres arbejde - fx om en aktuel udgravning - i Arkæologernes Ugerevy: En kort video, som kan ses her på hjemmesiden eller på Facebook.

Kontakt arkæolog Anders Horsbøl Nielsen på anhor@vejle.dk, hvis du gerne vil høre mere om en specifik udgravning.