Stjerneaften i Sirius Observatoriet

Kom ind og besøg Vejlesamlerens observatorium fra 1923.

Alle pladser er nu optaget. Husk at Sirius Observatoriet er åbent hver mandag aften kl 20-22 i oktober og november, under forudsætning af at der er klart vejr.
Mere info HER.

Hvem ville ikke eje et observatorium? Denne drøm blev til virkelighed for den passionerede amatørastronom, elektroinstallatør Møller Nicholaisen, da han i 1923 opførte Sirius Observatoriet midt i Vejle. I dag står observatoriet stort set som ved hans død i 1954. Det stemningsfulde observatorium og autentiske arbejdsværelse vidner ikke kun om en stor interesse for himmellegemerne, men også en særlig fascination af Tycho Brahe. Observatoriet rummer dermed også en mindre udstilling af Tycho Brahe-effekter såsom byggesten fra Hven. Kom med til en stjernestund i en af Vejles kulturhistoriske perler og hør gymnasielektor Kirsten Kragbak udfolde historien om Sirius Observatoriet.

Arrangementet er en del af en række arrangementer knyttet til den aktuelle særudstilling i Kulturmuseet Spinderihallerne – Vilde Samlinger – som kan ses indtil 2. december 2018.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne – dog kan der max være 20 personer i observatoriet.
Derfor er tilmelding via nedestående link nødvendig.

BEMÆRK: Arrangementet varer fra kl. 20-22

Fra 20:00