Spejl din historie i DR's arkivtelt

DR's store radio- og tv-arkiv rykker ind på Rådhustorvet i Trekantområdets Festuge

Alle kan opleve radio- og tv-klip fra dengang mor var ung i et kæmpe telt midt i Trekantområdets Festuge, og fagfolk fra arkiver, biblioteker og museer i Trekantområdet folder nogle af historierne ud med fortællinger og aktiviteter.

Der kommer lyd og billede på vores lokalhistorie, når DR Arkiv rykker til Rådhustorvet i Vejle den sidste weekend i august. I et 100 m2 stort telt kan alle gå på opdagelse i mange hundreder historiske klip – lige fra Lillebæltsbroens indvielse i 1935, klip fra Kolding efter befrielsen i 1945, nyt sygehus i Middelfart i 1962, et møde med en vinbonde i Juelsminde i 1978, en matiné fra danserestauranten Røde Mølle i Vejle fra samme år og en reportage fra Legoland i 1970´erne – og sådan kan man blive ved.

Oplevelsen i teltet er interaktiv og for alle generationer. Man kan udvælge sig en tidsperiode eller et område i Trekantområdet, som man gerne vil se eller høre historier fra, man kan kommentere og tagge de historiske klip og skabe sin helt egen rejse i lokalhistorien. Der kommer en tidsmaskine, en radioskov, kasser med børne-tv, bykort og collager. Og så bliver oplevelsen krydret med fortællinger og aktiviteter i teltet hele weekenden, hvor historiekyndige fagfolk folder historien ud med bl.a. quiz på gamle genstande, korte fortællinger om Himmelpind, hvaler, Børkop Mølle, industrialisering og forlystelsesliv gennem tiderne, collage-workshop for børn og skriveworkshop for voksne.

’Spejl din historie – i DR’s arkivtelt’ er et samarbejde mellem DR Arkiv i København, DR P4 Trekanten, Trekantområdets Festuge og ABM-samarbejdet i Trekantområdet. ABM står for Arkiver, Biblioteker og Museer.

Klippene kan også opleves på www.danskkulturarv.dk/spejldinhistorie

Der er åbent i teltet på Rådhustorvet i Vejle:
Fredag 24.8. kl. 14-19
Lørdag 25.8. kl. 10-19