Sommerhøjskole: Fra vugge til grav i jernalderen

Tag unge og gamle med og prøv at leve og arbejde som i jernalderen

Når I vågner efter en god nat på halm-madrasser og skind, spiser I moderne morgenmad, mens dagens øvrige målti-der tilberedes af dig og dem, du bor i hus med. I skal være med til at passe landsbyens husdyr: Får, geder og studene samt deltage i årstidens landbrugsarbejde, og har I lyst, kan I arbejde med forskellige jernalderhåndværk, som I lærer om undervejs. Det kan f.eks. være at fremstille ting i træ, at flette kurve, pottemagerarbejde, væve eller prøve kræfter med hammeren i smedjen.

I jernalderen levede man som storfamilier, og det kommer I også til. Sammen med andre nutidsfamilier skal I bo på vores tre store jernaldergårde i Jernaldermiljøet i Vingsted vest for Vejle.

Alle aktiviteter på familielejren foregår under vejledning af jernaldermiljøets medarbejdere.

Familielejren foregår i absolut familie-tempo, og der er opgaver og udfordringer, der passer til både børn og voksne. Og så vil jernaldermiljøets medarbejdere fortælle en masse om jernalderen og sætte gang i sang, lege og spil.

Vi holder to forskellige jernalderlejre: Sommerhøjskolen i uge 28, der er hyggelig og familievenlig, samt Fortidslejren i uge 29, som er mere primitiv og med "meget mere jernalder".

08.07.2019 - 11.07.2019

Børn 5-9 år: 650 kr. Børn 10 – 14 år: 950 kr. Unge fra 15 år og voksne: 1250 kr

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.