Middelaldermølle ved Brå og detektorfund

Årets første arkæologiforedrag fokuserer på middelalderen.

Arkæolog Kasper Terp Høgsberg fortæller om fundet af en spændende underfaldsmølle ved Brå, hvor der er masser af velbevaret træ og fine genstande. Møllen, der blev fundet i august 2017, giver nye historier om livet ved åen og en perlerække af spændende fund.

Museumsinspektør Anders Horsbøl fortæller denne aften også om årets flotteste detektorfund fra middelalderen, der både afslører noget om dagligdagen i middelalderen og religion i form af runebreve.

I årets mørkeste og koldeste måned inviterer VejleMuseernes arkæologer indenfor i varmen i Spinderihallerne. Januar egner sig nemlig perfekt til en spændende foredragsrække om årets bedste udgravninger og fund fra 2017. Glem den kolde og mørke januar og drøm dig hver tirsdag tilbage til spændende jernalderlandsbyer, overpløjede bronzealderhøje, velbevarede møller fra overgangen mellem højmiddelalderen og renæssancen – for ikke at tale om de mange detektorfund og danefæ.

Billetkøb til alle fire aftener/enkeltbilletter, se linket herunder
Du kan med fordel købe en fællesbillet til alle fire aftener (og spare 80 kroner).
Priserne er inkl. kaffe og kage i pausen.

Mere information om de andre foredrag nedenfor.

09.01.2018 - 09.01.2018

95, - kr. for et enkelt foredrag. 300, - kr. for alle fire (spar 80 kroner)

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Spinderigade 11
7100 Vejle

Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.