Landsbyer fra ældre jernalder i Hedensted og Tirsbæk Bakker

Det tredje foredrag fokuserer på ældre jernalders landsbyer.

Landsbyer fra ældre jernalder i Hedensted og Tirsbæk Bakker

Arkæolog Anita Terp fortæller om en større udgravning af en landsby med mange gruber, bevarede stensatte grebninger og huse ved Sikavej i Hedensted.

Arkæolog Dorthe Horn Christensen fortæller om den store udgravning ved Frydenlund i Tirsbæk Bakker, hvor der er mange spor efter ældre jernalders landsbyer. Begge udgravninger gør os klogere på det levede liv i jernalderen i lokalområdet.

Få overblik over de nyeste, mest interessante fund og udgravninger i dit lokalområde og dyk ned i de gode historier om Danmark, der ligger bag. I årets mørkeste og koldeste måned inviterer VejleMuseernes arkæologer indenfor i varmen i Spinderihallerne. Januar egner sig nemlig perfekt til en spændende foredragsrække om årets bedste udgravninger og fund fra 2017. Glem den kolde og mørke januar og drøm dig hver tirsdag tilbage til spændende jernalderlandsbyer, overpløjede bronzealderhøje, velbevarede møller fra overgangen mellem højmiddelalderen og renæssancen – for ikke at tale om de mange detektorfund og danefæ.

Billetkøb til alle fire aftener/enkeltbilletter se linket herunder
Du kan med fordel købe en fællesbillet til alle fire aftener (og spare 80 kroner).
Priserne er inkl. kaffe og kage i pausen.

Mere information om de andre foredrag nedenfor.

23.01.2018 - 23.01.2018

95, - kr. for et enkelt foredrag. 300, - kr. for alle fire (spar 80 kroner)

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Spinderigade 11
7100 Vejle

Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.