Kørners Kunstkonkurrence 2018

Kørners Kunstkonkurrence 2018

Event Group

Kunst er vigtig, fordi vi kan bruge kunsten til at reflektere over den verden, vi lever i.

Kunst kan stille spørgsmål, skabe nye perspektiver og pege på problemer i samfundet.

Temaet for Kørners Kunstkonkurrence 2018 er ”Kunstens kritiske stemme”.

Med Kørners Kunstkonkurrence ønsker den danske billedkunstner John Kørner at synliggøre og anerkende de unge mennesker, som sætter velovervejede billeder på deres tanker.

De 13 værker i udstillingen er udvalgt af en dommerkomité bestående af Julie Nord (billedkunstner), Bonnie Bay Andersen (Undervisningsministeriets fagkonsulent i billedkunst og design), Line Højgaard Porse (formand for Billedkunst-og designlærerforeningen), Marie Dufresne (inspektør på Vejle Kunstmuseum) og John Kørner.

Dommerkomitéen har desuden udvalgt to værker, som der var enighed om kunne noget helt specielt…

Kriterierne for valget af de 13 værker har været, at værkerne fremstår originale, virkningsfulde og at de opfordrer til eftertanke og kritisk refleksion.

Det har ikke været et let valg. Der har været indsendt mere end 70 – vidt forskellige – værker fra gymnasier over hele landet.

De 13 udvalgte værker er udstillet i Maskinrummet fra 18. maj – 15. juli.

 

Baggrund:

I 2016 satte daværende undervisningsminister Ellen Trane Nørby sammen med den kunstneren John Kørner gang i billedkunstkonkurrencen ”Vil du hænge over for John Kørner?”, hvor alle landets gymnasieelever blev inviteret til at deltage.

Vinderne af konkurrencerne i 2016 og 2017 blev i en periode udstillet i Undervisningsministeriets mødelokale over for et af Kørners værker.

Det er konkurrencen ”Vil du hænge over for John Kørner?”, som på Kørners initiativ nu er rykket ud af Undervisningsministeriet og er blevet til ”Kørners Kunstkonkurrence”.

Event Hours

Dato 

18.05.2018 - 15.07.2018

Pris 

Gratis

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1