Jernaldermarked

Kom til Danmarks hyggeligste og mest originale jernaldermarked.
To dage fyldt med liv og aktivitet i Jernaldermiljøet i Vingsted.

Lørdag d. 2. juni kl. 10-17
Søndag d. 3. juni kl. 10-16

Der er markedsstemning i hele landsbyen med værksteder og boder for mange forskellige jernalderhåndværk:

• Træhåndværk
• Metalhåndværk
• Glashåndværk
• Kurvemagerhåndværk
• Tekstilhåndværk
• Pottemagerhåndværk
• Skind- og læderhåndværk

Her kan både købes og sælges – og de besøgende kan endda selv prøve kræfter med en del af hånd-værkene.

Landsbyen vil være fuld af musik, sang, dans, lege og spil for børn i alle aldre.

I langhusene er der tændt op på ildstederne, hvor alle kan hjælpe med at tilberede maden til det store festmåltid.

Handelsmanden Harik kommer til byen med fine varer med fra det store Romerrige.

Hver dag afsluttes med auktion over nogle af handelsmandens varer og festmåltid på høvdingens gård i landsbyen.

02.06.2018 - 03.06.2018

voksne 50 kr / børn 25 kr

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.