Industriens Uge: Bag om Danmarks Manchester

Som en del af Industriens Uge afholder vi to gratis arrangementer i uge 44

I årtier var Vejle Danmarks spinderiby nummer 1, og derfor fik den navnet Danmarks Manchester.

Oplev Spinderihallerne fra dengang bomuldsindustrien bed sig fast i Vejle og hør om varmen, larmen og bomuldslungerne. Få også de gode fortællinger om manden, der først og fremmest tilskrives æren for Vejles industrieventyr, Marius Windfeldt-Hansen. Det var ham, der anlagde det første bomuldsspinderi.

Rundvisningen giver perspektiver til nutidens brug af industrien og industriens tidligere bygninger, men snakken går også videre til fremtidens måder at producere på – og hvorledes inspiration kan findes i fortiden.

Arrangementet er gratis, fordi det er en del af Industriens Uge. Varighed ca 1 time.

31.10.2017
Fra 14:00

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Spinderigade 11
7100 Vejle

Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.