Hold ferie i jernalderen - Sommerhøjskole

Tag din familie med på sommerhøjskole i Jernaldermiljøet i Vingsted og prøv at leve og arbejde i en levende jernalderlandsby sammen med andre familier.

Alle pladser er optaget til både sommerhøjskolen og fortidslejren.

I jernalderen levede man som storfamilier, og det kommer I også til. Sammen med andre nutidsfamilier skal I bo på vores tre store jernaldergårde i Jernaldermiljøet i Vingsted vest for Vejle. Her flyver svalerne ind og ud gennem åbningerne i taget, og mens gløderne i bålet ulmer i sommeraftenens lys, fortæller vi historier fra jernalderen, mens de store børn udfordrer hinanden på jernalder-sportspladsen med gamle lege.

Når I vågner efter en god nat på halmmadrasser og skind, spiser I moderne morgenmad, mens dagens øvrige måltider tilberedes af jer i familierne og landsbyen. I skal være med til at passe landsbyens husdyr, får, geder, koen og studene, og deltage i årstidens landbrugsarbejde, og har I lyst, kan I arbejde med forskellige jernalderhåndværk, som I lærer om undervejs. Det kan f.eks. være at fremstille ting i træ, at flette kurve, pottemagerarbejde, væve eller prøve kræfter med hammeren i smedjen.

Alle aktiviteter på familielejren foregår under vejledning af Jernaldermiljøets medarbejdere.

Familielejren foregår i absolut familietempo, og der er opgaver og udfordringer, der passer til både børn og voksne.

Undervejs er der fortællinger om jernalderen, og der bliver sunget, leget og spillet.

Arrangementet henvender sig til familier med børn fra ca. 5 år, unge, forældre og bedsteforældre.

09.07.2018 - 12.07.2018

Børn 5-9 år: 600 kr.
Børn 10-14 år: 900 kr.
Unge fra 15 år og voksne: 1.200 kr.

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.