Gendarmen der skrev historie med et kamera

Vejlenseren Ulrik Lauridsen fortæller om sin farfar, Andreas Lauridsen.

Vejlenseren Ulrik Lauridsen fortæller om sin farfar, Andreas Lauridsen, der i 1911 rejste til Dansk Vestindien på en 3-årig kontrakt som gendarm. Efter endt kontrakt rejste han hjem til Danmark med en masse minder i bagagen – bogstaveligt talt. Med sig hjem tog han konkylier og skildpaddeskjolde fra Dansk Vestindien. Derudover havde han en stor samling fotografier og nogle få malerier fra sit ophold i hjembragte billedrammer af mahogni, ligesom en seng af mahogni fik en fremtrædende plads i hans og hans kone Annas liv sammen. Især fotografierne er interessante, da de fortæller om den tid, Danmark var en kolonimagt med ejerskabet af De Vestindiske Øer. Gennem breve og ikke mindst fotografier og postkort skildrede han dagliglivet på Øerne, og han skildrer en række familier med tråde tilbage til Danmark. Barnebarnet Ulrik Lauridsen har brugt timer på at studere sin farfars fotografier, notater og breve, og foredraget er en personlig fortælling om farfaren men også fortællingen om Dansk Vestindien: en dansk koloni indtil 1917.

Foredraget holdes i anledning af, at 2017 er 100-året for salget af De Vestindiske Øer, hvor Kulturmuseet Spinderihallerne også sætter fokus på begivenheden med særudstillingen ’Min vestindiske arv’.

Foredraget varer 2 timer.

09.05.2017
Fra 19:00