Fortidsmindedag: Fokus på fredede forsvarsværker fra jernalderen

Få gode arkæologiske fortællinger ved to af jernalderens fredede forsvarsværker omkring Vejle.

Margrethediget – et forsvarsværk på Hærvejen
Ved Tinnet har man i jernalderen gravet en voldgrav og bygget en vold på tværs af Hærvejen. Længe var man usikker på karakteren af anlægget, men en lille udgravning i år 2000 viste, at her er tale om et anseeligt bygningsværk med en to meter dyb voldgrav.
Kl. 10.00- 10.30: Arkæolog Anders Horsbøl Nielsen.
Mødested: Ved Margrethediget på Hærvejen, 7173 Vonge, lige nord for nr. 313. Parkering i vejsiden.

Troldborg Ring – en befæstet bakketop ved Ravning
På kanten af Vejle Ådal, oven for det sted hvor den monumentale Ravningbro blev opført i vikingetiden, ligger Troldborg Ring og gemmer sig i skoven. Her har man i jernalderen på et markant bakkefremspring formået at skabe et perfekt, cirkulært forsvarsværk, som efter dateringerne har været benyttet gennem en meget stor del af jernalderen.
Kl. 11.30- 12.00 Arkæolog Katrine Balsgaard Juul.
Mødested: P-pladsen på Ravningvej, 7182 Bredsten, i skoven mellem nr. 29 og nr. 39.

Hvis I er til mere end fortællinger ved fortidsminderne
så er der et større familiearrangement i Jernaldermiljøet i Vingsted samme dag fra kl. 10-15.
Her kan man deltage i det aktive jernalderliv, når dyrene skal fodres og malkes, ulden sorteres og markerne gøres klar etc.
Jernalderarrangementet i Vingsted koster 80 kr./voksne og 40 kr./børn.
Se særskilt omtale: Med jernalderfolket på forårsarbejde

30.04.2017 - 30.04.2017

Kulturmuseet Spinderihallerne