Fortidslejr: En anden tid, en anden verden

Fortidslejr: En anden tid, en anden verden

Event Group

Jernalderlandsbyen er fuld af aktiviteter, som alle kan være med i
Læg ur og mobiltelefon væk og tag med på en tidsrejse i sommerferien og find dit indre jernaldermenneske

Kunne I tænke jer at prøve at leve (næsten), som man gjorde her i Danmark for 2.000 år siden, så er denne fortidslejr måske lige noget for jer. Her er tiden en anden, for der er ingen moderne teknik (ure, mobiltelefoner, Ipads, computere mm.). Vi står op med hønsene og går i seng med mørket, og dagen igennem orienterer vi os efter skyggernes længde og solens placering på himlen. Rigtig jernalderbeklædning er selvfølgelig heller ikke cowboybukser, så alle går klædt i jernaldertøj, som er vævet af uld i smukke mønstre.

Cornflakesene kan man også godt lade blive hjemme, for i jernalderen bestod morgenmaden sandsynligvis af brød og grød – måske med smør og sødet med bær og honning. I det hele taget bliver maden forskellig fra den, I spiser derhjemme, men mindst lige så lækker med frisk kød, fisk, fladbrød bagt over bål, friske urter fra skov og mark og indsamlede frugter og bær, hvis vi finder dem. I skal selv tilberede alle måltider – med hjælp fra VejleMuseernes jernalderfolk.

Der vil på denne lejr være fokus på dagliglivet i familierne og fællesskabet i landsbyen, og derfor vil meget af tiden gå med husholdnings- og landbrugsarbejde, som vi udfører i fællesskab og med opgaver til både små og store jernaldermennesker. Hvis vi har tid til det, arbejder vi med forskellige jernalderhåndværk. Det kan f.eks. være at fremstille ting i træ, at flette kurve, pottemagerarbejde, væve eller prøve kræfter med hammeren i smedjen.

I skal bo og arbejde sammen med andre familier på vores tre store jernaldergårde. Her sover man på halmmadrasser og dejlige, bløde skind, falder i søvn med duften af bål i næsen og vågner op til lyden af svalerne, der suser ind og ud ad åbningerne i taget. Man ved ikke, hvad klokken er, men det er også lige meget.

Tag med på en tidsrejse tilbage til jernalderen og oplev på egen krop, hvordan mennesker levede i oldtidens Danmark.

Denne lejr foregår i dagene 10. juli - 13. juli 2017.
Man ankommer mandag kl. 10, og lejren slutter torsdag aften kl. 22.

Pris:
Børn 5-9 år: 600 kr.
Børn 10-14 år: 900 kr.
Unge fra 15 år og voksne: 1.200 kr.

Arrangementet henvender sig til familier – børn fra ca. 5 år, unge, forældre og bedsteforældre.

I prisen indgår alle måltider, ophold og aktiviteter.

Tilmelding senest 8.juni på linket herunder. I god tid inden lejren udsendes praktisk information til deltagerne.

Event Hours

Dato 

10.07.2017 - 13.07.2017

Pris 

Barn 5-9 år: 600 kr.
Barn 10-14 år: 900 kr.
Unge fra 15 år og voksne: 1200 kr.
Administration
Spinderigade 11E
7100 Vejle
EAN nr. 5798006362332
CVR nr. 29189900