Foredrag: Reformationen og trolddomsforfølgelserne i Danmark

Foredrag: Reformationen og trolddomsforfølgelserne i Danmark

Event Group

I Danmark har i mange år hersket en sejrsfortælling om reformationen, hvor overgangen fra katolicisme til protestantisme er blevet set som et skridt på vej mod det moderne samfund.

I år fejrer vi så 500 året for startskuddet på reformationen, nemlig Luthers teser på Wittenbergs kirkedør. De senere års forskning har forsøgt at gøre op med reformationen som en ubetinget positiv udvikling, hvor trolddomsforfølgelserne er fremhævet som en af reformationens skyggesider. 

I Danmark blev hundredevis af mennesker forfulgt og brændt på bålet for trolddom og indbyggertallet taget i betragtning, var riget et af de europæiske lande, hvor det gik hårdest for sig. Alligevel skal man være varsom med at trække en lige linje fra Lutherdommens indførelse til trolddomsforfølgelserne.

Foredraget med Louise Nyholm Kallestrup, der er lektor på Syddansk Universitet, har til hensigt at fortælle om sammenhænge mellem reformationen og trolddomsforfølgelserne, og samtidig nuancere den meget sort-hvide debat om Luthers betydning for Danmark.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniveersitetet i Vejle, og varer ca 2 timer. Tilmelding til fu.vejle@gmail.com eller på sms 6178 5551.

Event Hours

Dato 

12.12.2017
Fra 19:00

Pris 

75 kr

Museum second column

Museum second column information

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100
Vejle

HEKS - ordets magt

Særudstilling på Kulturmuseet Spinderihallerne.
20.09.2017 - 25.02.2018

Udstillingen tager udgangspunkt i to trolddomsprocesser fra Vejleområdet, viser de gerninger, heksene blev beskyldt for at udføre, og dykker ned i ords evne til at konstruere vores opfattelse af hinanden som mennesker.

Læs mere om udstillingen her.

Kulturmuseet Spinderihallerne er åbent tirs-søn, kl. 10-17.

Besøg også søsterudstillingen HEX - billedets magt på Vejle Kunstmuseum.

Arrangementer knyttet til HEKS

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.