Foredrag: Passionerede samlere

Foredrag: Passionerede samlere

Event Group

Næsten alle har på et tidspunkt samlet. Men hvorfor samler vi?

Rasmus Kjærboe , ph.d. og museumsinspektør ved Ribe Kunstmuseum, fortæller om samlinger og samlermani fra middelalderen til i dag. Næsten alle har på et tidspunkt samlet. Men hvorfor samler vi? Og hvordan sker det, at nogle taber formuer på at ophobe malerier, kunstgenstande, bøger, rustninger og berømte menneskers hårtotter? Samler vi på samme måde i dag som tidligere?

Foredraget kommer med nedslag i 500 års samlingshistorie - fra kongernes kunstkammer til nutidens moderne museum. Undervejs ser vi på forskellige forklaringer på det at samle, på samlingstyper og på om samleren har en særlig psykologisk profil.

Foredraget holdes i forbindelse med Kulturmuseet Spinderihallernes særudstilling Vilde samlinger, der byder på både nye og gamle samlinger, og inviterer til komme tættere på at forstå trangen, manien og værdien i at samle på ting.

Fra private samlere på Vejleegnen har vi lånt nogle af deres kæreste ejendele: klovne, Star Wars-effekter, dukker, modelhelikoptere og 200 kinderæg-figurer – blandt en masse andre sjove og spændende ting.

Blandt museets ca. 40.000 genstande har vi fundet nogle af de vildeste samlinger, som privatpersoner har skænket til museet for ovre 100 år siden. Blandt andet en ægte samuraidragt, et hovedjægerfad fra Fijiøerne samt andre hårrejsende og tankevækkende historiske samlerobjekter.

Tilmelding via Folkeuniversitetet: fu.vejle@gmail.com / sms 6178 5551

Event Hours

Dato 

17.04.2018 - 17.04.2018
Fra 19:00 - 21:00

Pris 

75, - kr. Billetter købes via Folkeuniversitetet

Museum second column

Museum second column information

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100
Vejle

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.