Foredrag: Beatlemania – ungdoms- og fankultur i Danmark

Foredrag: Beatlemania – ungdoms- og fankultur i Danmark

Event Group

Ung var ikke længere noget, man holdt op med at være.

Foredraget flyttes til 18. september.

Museumsinspektør Rasmus Rosenørn fra Ragnarock i Roskilde fortæller om Beatles og Beatlemania, der kom til Danmark i 1964. Det gav nye muligheder for unge i et samfund og en ungdomskultur, der var i hastig forandring. Beatlemanien var et meget larmende og synligt eksempel på den udvikling, der skete i ungdomskulturen i disse år. Musik og musikrelaterede aktiviteter var en del af kernen i det ungdomsskælv, der ændrede kulturen ikke blot Danmark, men store dele af den vestlige verden. Det lignede 1950'ernes jazzklubbevægelse, men 1960'ernes musik- og ungdomskultur var mere sejlivet. Ung var ikke længere noget, man holdt op med at være.

Foredraget holdes i forbindelse med Kulturmuseet Spinderihallernes særudstilling Vilde samlinger, der byder på både nye og gamle samlinger, og inviterer til komme tættere på at forstå trangen, manien og værdien i at samle på ting.
Fra private samlere på Vejleegnen har vi lånt nogle af deres kæreste ejendele: klovne, Star Wars-effekter, dukker, modelhelikoptere og 200 kinderæg-figurer – blandt en masse andre sjove og spændende ting.
Iblandt museets ca. 40.000 genstande har vi fundet nogle af de vildeste samlinger, som privatpersoner har skænket til museet for over 100 år siden. Her kan du se en ægte samuraidragt, et hovedjægerfad fra Fijiøerne samt andre hårrejsende og tankevækkende historiske samlerobjekter.

'Beatlemania – ungdoms- og fankultur i Danmark' holdes inde i udstillingen Vilde samlinger.

Foredraget varer ca 2 timer inkl. pause.

Event Hours

Dato 

18.09.2018
Fra 19:00

Pris 

75, - kr.

Museum second column

Museum second column information

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100
Vejle

Vilde Samlinger!

Særudstilling på Kulturmuseet Spinderihallerne.
23.03.2018 - 02.12.2018

Private samleres kæreste ejendele, og nogle af de vildeste og mærkeligste genstande fra vores samling... Kom tættere på at forstå trangen, manien og værdien i at samle på ting.

Læs mere om udstillingen HER.

Kulturmuseet Spinderihallerne er åbent tirsdag - søndag kl. 10-17, samt 2. påskedag og 2. pinsedag.

Gratis adgang.

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejleegnens historie. Fra jernalderen til i går.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Spinderigade 11
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Aftenåbent til kl 21.30 anden tirsdag i måneden (ikke juli+august). Datoer i 2018: 8/5 - 12/6 - 11/9 - 9/10 - 13/11 - 11/12
Åbent 2. påskedag, 2. pinsedag samt mandag i uge 42.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.