Forårsdag i jernalderen

Livet og lyset er kommet tilbage til jernalderlandsbyen i Vingsted, og jernalderfolket er i fuld gang med arbejdet både ude og inde.

Kom og hjælp dem – måske blot en time, måske hele dagen. Det er op til dig! Alle husene i landsbyen er åbne.

Jernalderbønderne er i gang med arbejdet med husdyrene og markerne. Samtidig regner vi med, at fårene har fået lam. Dyrene skal fodres, og markene skal klargøres, så vi kan få plantet en masse grønsager.

Måske skal nogle af fårene klippes, ulden skal sorteres, og der bliver mulighed for at øve sig i at spinde garn og væve.

Så kom og vær med i jernalderlivet – og tag hele familien med.

Træværkstedet er åbent. På Steppinggården vil bålet være tændt, og I kan være med til at bage fladbrød, kærne smør og grutte mel. Dagen igennem vil der være lidt smagsprøver på jernaldermad, og snakken vil gå på, hvad der var vigtigt for jernaldermennesket, når foråret var godt i gang.

Betaling:
Via linket herunder, mobile-pay, eller kontant ved arrangementet.

05.05.2019 - 05.05.2019

80 kr. for voksne, 40 kr. for børn

Jernaldermiljøet i Vingsted
Skyttevej 12
Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Jernaldermiljøet i Vingsted

Jernaldermiljøet i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernaldermiljøet består af en række huse og andre anlæg fra forskellige jernalderlandsbyer i Jylland og ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov.

Læs mere om Jernaldermiljøet i Vingsted og Vingsted Historiske Værksted her.

Skyttevej 12
7182 Bredsten
Følg skiltene fra landevejen gennem Vingsted

Området er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang. Selve husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.