Fernisering: Kørners Kunstkonkurrence

Kom og deltag i kåringen af årets vinder af Kørners Kunstkonkurrence på Vejle Kunstmuseum.

Fredag 3. maj afslører vi for andet år i træk den eller de unge kunstnere, der løber med årets pris. Kunstner John Kørner står sammen med Billedkunst- og Designlærerforeningen i spidsen for Kørners Kunstkonkurrence.

Årets tema er PAPiR og det materiale, de unge kunstnere arbejder med og i. De bedste af de unges værker kan ses på Vejle Kunstmuseum og efterfølgende på Kastrupgårdsamlingen.

Juryen består i år af:

• John Kørner, billedkunstner
  • Julie Nord, billedkunstner
  • Trine Grøne, Vejle Kunstmuseum
  • Mette Sandhoff Mansa, museumsleder, Kastrupgårdsamlingen
  • Bonnie Bay Andersen, fagkonsulent i billedkunst, design & arkitektur
  • Marie Dufresne, direktør, Kunsthal 6100
  • Line Højgaard Porse, formand for Billedkunst-og Designlærerforeningen

Elevernes indsendte værker skal være af, med, på og om papir. Eleverne bedømmes på deres evne til at undersøge og udnytte papirets materiale og medie på en original, virkningsfuld og interessant måde.
Konkurrencens formål er at motivere unge med seriøs interesse for billedkunst og design til at prøve sig selv af, eksperimentere med det kunstneriske udtryk og få professionel respons og udstillingsmulighed.

Til vinderne vil der naturligvis være en lille præmie.

Kom og mød John Kørner og de unge kunst- og designstuderende, når Vejle Kunstmuseum kårer vinderen af Kørners Kunstkonkurrence fredag 3. maj kl. 15.

Kørners kunstkonkurrence blev etableret 2018 og er målrettet billedkunst- og designstuderende på ungdomsuddannelserne.

Værkerne kan ses i Maskinrummet fra 3. maj til 16. juni 2019.

03.05.2019 - 03.05.2019

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Flegborg 16-18
7100 Vejle