Familielejr: Sommerhøjskole i jernalderen

Det er sjovt at være med til at passe jernalderlandsbyens dyr
Tag unge og gamle med og prøv at leve og arbejde som jernalderfamilie

Denne lejr er udsolgt. Der er stadig pladser til Fortidslejr: En anden tid, en anden verden ugen efter.
Mere info: vejlemuseerne.dk/fortidslejr

I jernalderen levede man som storfamilier, og det kommer I også til. Sammen med andre nutidsfamilier skal I bo på vores tre store jernaldergårde i Jernaldermiljøet i Vingsted vest for Vejle. Her flyver svalerne ind og ud gennem åbningerne i taget, og mens gløderne i bålet ulmer i sommeraftenens lys, fortæller vi historier fra jernalderen, mens de store børn udfordrer hinanden på jernalder-sportspladsen med gamle lege.

Når I vågner efter en god nat på halmmadrasser og skind, spiser I moderne morgenmad, mens dagens øvrige måltider tilberedes af jer i familierne og landsbyen. I skal være med til at passe landsbyens husdyr, får, geder, koen og studene, og deltage i årstidens landbrugsarbejde, og har I lyst, kan I arbejde med forskellige jernalderhåndværk, som I lærer om undervejs. Det kan f.eks. være at fremstille ting i træ, at flette kurve, pottemagerarbejde, væve eller prøve kræfter med hammeren i smedjen.

Alle aktiviteter på familielejren foregår under vejledning af VejleMuseernes medarbejdere.

Familielejren foregår i absolut familietempo, og der er opgaver og udfordringer, der passer til både børn og voksne.

Undervejs vil VejleMuseernes medarbejdere fortælle en masse om jernalderen og sætte gang i sang, lege og spil.

Denne lejr foregår i dagene 3. juli - 6. juli 2017.
Man ankommer mandag kl. 10, og lejren slutter torsdag aften kl. 22.

Pris:
Børn 5-9 år: 600 kr.
Børn 10-14 år: 900 kr.
Unge fra 15 år og voksne: 1.200 kr.

Arrangementet henvender sig til familier – børn fra ca. 5 år, unge, forældre og bedsteforældre.

I prisen indgår alle måltider, ophold og aktiviteter.

Tilmelding senest 1. maj på linket herunder. I god tid inden lejren udsendes praktisk information til deltagerne.

03.07.2017 - 06.07.2017

Barn 5-9 år: 600 kr.
Barn 10-14 år: 900 kr.
Unge fra 15 år og voksne: 1200 kr.
Spinderigade 11E
7100 Vejle