Bag om Heks - ordets magt

Tag med inspektøren bag den nye særudstilling.

Da heksebålene blussede i Danmark i 1600-tallet, gik vejleegnen heller ikke fri.

Kom og hør om de to hekseprocesser i Ballesgårde og Sellerup, og om heksejagten i Danmark og Europa generelt. I anledning af 400-året for Christian den Fjerdes forordning mod trolddom har VejleMuseerne indlånt en række unikke genstande, der havde betydning i den danske heksejagt. På den guidede omvisning er disse omdrejningspunkterne for fortællingen om den nationale lovgivnings betydning i det lille lokalsamfund.

10.10.2017
Fra 19:00

Kulturmuseet Spinderihallerne
Spinderigade 11

Arrangementer knyttet til HEKS

Kulturmuseet Spinderihallerne

Kulturmuseet Spinderihallerne er et museum, hvor ingen siger ”fingrene væk” – tværtimod gælder ”fingrene frem”, for man må gerne røre ved tingene.

Museet er sammensat af forskellige udstillinger, der beskriver forskellige dele af Vejles historie.

Læs mere om Kulturmuseet Spinderihallerne, udstillingerne og praktisk information her.

Spinderigade 11
7100 Vejle

Tirsdag - søndag kl. 10-17.
Enkelte lukkedage omkring jul/nytår.