30/8 Foredrag: Når hvalen strander

Bliv klogere på havets kæmpe, hvalen! Set med ekspertens og kunstnerens øjne.

Kunstner Jonas Kjeldgaard Sørensen, der har lavet værket "Hvalfangerne" til Floating Art, har invitereret en hvalekspert i stævne for at blive klogere på havets kæmpe.

Det 12 meter lange værk ”Hvalfangerne” blev til ud fra en undren: Vejle Fjord har nemlig ad flere gange haft besøg af havets kæmper. Hvorfor? Mystikken fra havet fortsætter på land, hvor forskere og dyrebeskyttere prøver at forstå årsagen til de strandende hvaler. Forklaringerne er mange, som vi skal høre meget mere om denne eftermiddag. Snakken bliver båret frem af anekdoter og fragmenter fra hvalhistorien – lige fra litteratur til Hollywood klassikere, over kunsthistoriens brug af hvalen som motiv.

Bare mød op ved Life-boats, Stævnen 53, Vejle Lystbådehavn (lige overfor Restaurant Remouladen).

30.08.2017 - 30.08.2017

Floating Art