26/9 Foredrag: Egtvedpigen

Kom til foredrag med forskeren bag de banebrydende resultater om Egtvedpigen.

Forskningsprofessor Karin M. Frei fra Nationalmuseet fortæller om resultaterne og metoderne bag analyserne af Egtvedpigen, der vidnede om en fjern oprindelse og lange rejser. Efterfølgende vil der blive fortalt om den videre forskning på Nationalmuseet under projektet ”Tales of Bronze Age Women (på dansk ”Bronzealderens kvinders fortællinger”), der med udgangspunkt i Egtvedpigen og andre begravelser fra bronzealderen forsøger at belyse kvindernes rolle og betydning i bronzealderens samfund.

Til slut giver museumsinspektør og ph.d.-stipendiat ved VejleMuseerne/Aarhus Universitet, Louise Felding, en opdatering og seneste nyt omkring projektmodningen ved Egtvedpigens Grav, hvor der arbejdes mod opførelsen af et nyt besøgscenter ved Egtvedpigens Grav.

BEMÆRK: Tilmeldingsfrist mandag 25. september til fu.vejle@gmail.com eller sms 6178 5551

Billetterne koster 75, - kr. og der er mulighed for at købe billetter via Folkeuniversitets hjemmeside eller ved indgangen kontant/mobilepay.

26.09.2017 - 26.09.2017

75, - kr.